Lainaamostamme kantovälineet kokeiluun opastuksen kera

Lapset kaipaavat läheisyyttä. Vietettyään 9kk äitinsä mahassa vastasyntynyt on tottunut olemaan kannettuna. Kantoliina tai -reppu luo vastasyntyneelle kohdunomaisen paikan: tiiviin pesän, jossa tuntuvat äidin liikkeet ja kuuluvat tutut äidin äänet, kuten sydämenlyönnit ja hengitys. Moni lapsi rauhoittuukin liinaan tai reppuun, ja usein se on suuri apu varsinkin koliikista kärsivälle vauvalle. Kantaminen kehittää lapsen motoriikkaa, kun lapsi pääsee kokemaan erilaisia asentoja ja oppii myötäilemään ja kannattamaan itseään niissä. Lapsi saa tarvitsemiaan aistiärsykkeitä kulkiessaan mukana arjen askareissa, mutta kokee kuitenkin olevansa turvassa kantajansa läheisyydessä. Kantoliinat ja -reput ovat niin lapselle kuin kantajallekin ergonominen tapa pitää lasta lähellä. Lisäksi kantajan kädet jäävät vapaaksi hoitamaan vanhempia sisaruksia tai suorittamaan vaikka kotiaskareita.

Kantoväline saattaa tuntua kalliilta investoinnilta, varsinkin, jos ei ole varma viihtyykö lapsi siinä tai miten sitä käytetään. MLL Tyrvään-Vammalan yhdistys tarjoaa erilaisia kantoliinoja ja ergonomisia kantoreppuja lainaksi. Me annamme myöskin neuvontaa kantovälineen käyttöön. Jokaisen lainaliinan ja -repun mukana tulee myös ohjeet, kuinka juuri kyseistä kantovälinettä käytetään. Lainaaja maksaa pantin 10 e, jonka saa takaisin, kun palauttaa liinan/repun.

Vuokrattavia liinoja ovat:

Trikooliina IsoHali, keltainen, 4,8 m (lahjoittaja: yksityinen)

Kudottu Girasol, kuosi metsä, 4,3m (lahjoittaja: yksityinen)

Patapum kantoreppu (baby-malli) (lahjoittaja:  Vauvabuumi)

Manduca kantoreppu (lahjoittaja: Pienten parhaaksi)

Nallipee neliöliina (lahjoittaja: Nallipee)

KatiSling rengasliina (lahjoittaja: Liinalapsi)

Kudottu Hoppediz, kuosi Paris, 4,6 m (lahjoittaja: yksityinen)


Lainaamisen ehdot:

Liinat ja reput lainataan kahdeksi viikoksi kerrallaan. Mikäli liinaa/reppua ei palauteta etukäteen sovittuna aikana, ylimääräisiltä päiviltä peritään 2e sakkomaksu / päivä. Mikäli liina/reppu rikkoontuu lainaajasta johtuvasta syystä (poislukien normaali kuluminen), peritään lainaajalta uutta liinaa/reppua vastaava summa. Mikäli lainaaja jättää liinan/repun palauttamatta, häneltä peritään uutta vastaava summa.

Kantoreppuja ja -liinoja voit kysellä vuokralle Koivun Outilta,puh. 050 538 5404, outi@netland.fi