MLL Tyrvää-Vammala lapsiperheiden asialla jo 100 vuotta!

MLL Tyrvää-Vammala vahvistaa lasten, nuorten ja perheiden arjessa jaksamista ja edistää heidän  hyvinvointiaan ja osallisuuttaan. Järjestämme vapaaehtoisvoimin monimuotoista toimintaa sastamalalaisten lapsiperheiden iloksi sekä toimimme heidän puolestapuhujanaan. 

Yhdistys täytti vuonna 2023 jo 100 vuotta, mutta on silti notkea ja nopealiikkeinen toimija. Toiminnan järjestämistä tukee Pirkanmaan Osuuskaupan Kannustajat. 💚

Sastamalassa toimii meidän lisäksemme myös MLL:n Mouhijärven yhdistys, Kiikoisten yhdistys, Suodenniemen yhdistys ja Karkun yhdistys

Tule mukaan Vanhemmuuden ABC -ryhmään!

3-12- vuotiaiden vanhemmille tarkoitettu ABC- vanhemmuusryhmä alkaa huhtikuussa (kokoontumiset etäyhteyksin). Ryhmän tavoitteena on tukea lasten positiivista kehitystä vahvistamalla lapsen ja aikuisen suhdetta arjessa. Ryhmästä saat vertaistukea, tutkimukseen perustuvaa tietoa ja käytännön vinkkejä kotiin arjen haastaviin tilanteisiin lapsen kanssa.
 
Ryhmä kokoontuu etäyhteyksillä joka toinen viikko neljänä maanantaina alkaen 8.4.2024 klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Ryhmään otetaan rajoitettu määrä osallistujia, joten ilmoittaudu pian ryhmään mukaan.
 

Leikkipäivää juhlitaan lauantaina 20.4.

Jihuu! Kohta se on taas täällä! Nimittäin leikin teemaviikko, jota juhlitaan viikolla 16,  15.4. alkaen. Viikko huipentuu lauantaina 20.4. juhlittavaan Leikkipäivään. Silloin ympäri Suomen järjestetään erilaisia Leikkipäivä-tapahtumia. Leikkipäivä-tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia tapahtumia, joihin kaikenikäiset leikkijät ovat tervetulleita.

Perhekahvilan kevätkausi starttaa!

Perhekahvila on auki 10.1. alkaen keskiviikkoisin klo 10 - 12 Kohtaamispaikka Vintissä, pääkirjaston yläkerrassa (Sillankorvankatu 1). 

Ohjelmassa on lähinnä rentoa yhdessä oloa kivassa seurassa, välillä jotain ohjelmaakin. Tarjolla on kahvia, teetä ja mehua sekä voileipiä ja pientä makeaa herkkua. Vapaaehtoinen kahviraha on 2 €/perhe. 

Huom! 28.2. vietämme talvilomaa, eikä perhekahvilaa ole.

Tervetuloa niin uudet kuin vanhatkin kävijät!

Isä-lapsikerho aloittaa toimintansa helmikuussa!

Uusi, odotettu isä-lapsikerho aloittaa viimein toimintansa helmikuussa 2024!

Isä-lapsikerhon ovet ovat avoinna 6.2. alkaen joka toinen tiistai klo 17-19 Kohtaamispaikka Vintissä, pääkirjaston yläkerrassa (Sillankorvankatu 1).

Isä-lapsikerholla on Facebookissa oma ryhmä, jossa tiedotetaan kerhon asioista. Liityhän mukaan! Kerhon vetäjänä toimii Sakari Määttä, puh. 044 303 4428.

Säpinäsunnuntait palaavat jälleen!

Säpinäsunnuntai on perheiden yhteinen avoin liikuntavuoro. Kerran kuussa Muistolan liikuntasalissa ovet ovat avoinna ja kaivelemme esille erilaisia liikuntavälineitä joita lapset perheineen ovat tervetulleita käyttämään.
 
Kevään Säpinäsunnuntait ovat 25.2., 17.3., 21.4. ja 19.5. klo 14-15 Muistolan koulun liikuntasalissa (Nuupalankatu 28)
 
Varsinaista ohjattua toimintaa Säpinäsunnuntait eivät ole, vaan kaikilla lapsilla tulee olla oma aikuinen mukana. Säpinäsunnuntait ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon.
 
Tervetuloa liikkumaan!

Lauantaikahvila keväällä 2024

Lauantain perhekahvilan ovet ovat auki kerran kuussa lauantaisin klo 10 - 12 Kohtaamispaikka Vintissä, pääkirjaston yläkerrassa (Sillankorvankatu 1). 

Lauantaikahvila on keväällä 2024 auki 24.2., 23.3., 27.4. ja 25.5.

Ohjelmassa on tuttuun tapaan rentoa yhdessäoloa ja puuhastelua mukavassa seurassa. Lapsille on leikki- ja aikuisille juttuseuraa. Tarjolla aamupalaa, josta vapaaehtoinen maksu 2 €/perhe. 

Tervetuloa!

Meillä olet tärkeä monille

MLL on olemassa, jotta kenenkään ei tarvitsisi jäädä yksin. Olit sitten hassuttelija, leikkikaveri, lukija, kuuntelija, tekijä tai jokin muu omanlaisesi arjen ajelehtija – läsnäoloasi ja aikaasi arvostetaan MLL:n vapaaehtoistoiminnassa.​

Tule mukaan!

Hyväksy evästeet niin saat sisällön näkyviin.

Lastenhoitoapua saatavilla Sastamalassa!

Lastenhoitotilauksen voi tehdä joko puhelimitse numerosta 044 030 3301 (arkisin klo 8-12) tai sähköisesti www.elastenhoito.fi -varausjärjestelmän kautta.
 
Jos jostain syystä varausjärjestelmän kautta ei löydy hoitajaa, kannattaa tilaus siirtää välityksemme hoidettavaksi. He voivat vielä yrittää löytää lapselle sopivan hoitajan! Välitys käsittelee siirretyt tilaukset arkisin (klo 8-15).
 
Meiltä voi turvallisin mielin tilata lastenhoitoapua! Seuraamme viranomaisohjeita ja ohjeistamme hoitajiamme sen mukaisesti. Korona tilanteen vuoksi emme valitettavasti voi edelleenkään tarjota lastenhoitoapua, jos perheessä on sairautta tai perhe on eristyksissä/karanteenissa.
 
Lisätietoja lastenhoitopalvelusta: https://hameenpiiri.mll.fi/perheille/lastenhoitoapua/

Oletko sinä jo MLL:n jäsen?

MLL:n jäsenyys on kannanotto lapsuuden arvostamiseksi ja perheiden hyvinvoinnin puolesta. MLL puolustaa lasten ja nuorten oikeuksia sekä auttaa ja tukee perheitä arjessa.
Yhdessä tekeminen tarjoaa mielekästä vapaaehtoistyötä lasten ja perheiden parissa.

Liittyessäsi MLL:n Tyrvään-Vammalan yhdistyksen jäseneksi tuet suoraan paikallisesti tehtävää työtä lapsiperheiden hyväksi.

MLL:n jäsenenä olet pienten puolella!

Liity jäseneksi!

Hyväksy evästeet niin saat sisällön näkyviin.

Uusia lastenhoitajia rekrytoidaan!

Haluatko tehdä töitä silloin, kun sinulle sopii? Tule MLL:n hoitajaksi lapsiperheisiin. Voit tehdä töitä joustavasti - päivisin, iltaisin, viikonloppuisin ja vaikkapa loma-aikoina. Lastenhoitotyö on palkallista.

Voit hakea hoitajaksi, jos olet sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan opiskelija, ammattilainen tai alalta eläkkeelle jäänyt tai suorittanut MLL:n lastenhoitokurssin. Täytä hakemus:
https://hameenpiiri.mll.fi/koulutukset/lastenhoito-perehdytystilaisuude/

Lisätietoja: MLL:n Hämeen piiri Liisa Lindström p. 040 517 2993, liisa.lindstrom(at)mll.fi